KRS247.no

Henter værvarsel...

Nå flyttes fokuset

De neste ukene vil hyttekjøperne å se etter andre ting enn fjellidyllen. Påsken er ofte vannskillet i hyttemarkedet hvert år, og herfra og de neste ukene er det hytter ved sjøen som er det heteste. Megler i DNB Eiendom, Jøran Flakk, lover storslipp av hytter i skjærgården like etter påske.

– Det kommer til å bli mange flotte eiendommer som kommer for salg nå rett etter påske, sier Flakk til KRS247.

Han synes det er vanskelig å spå markedet. Nedskjæringene som har vært i olje og offshore kan bli kontret av gunstige renter og optimisme i økonomien. Han tror på et godt marked ved sjøen, likevel. Mye av optimismen kommer av noe av det særegne med den sørlandske skjærgården. Knapphet på nye prospekter, også.

– Det spesielle på Sørlandet er at vi har mye flott skjærgård, og mange eiendommer har historisk sett vært tillatt bygget ved hundremetersbeltet. Derfor har vi ikke bare et sørlandsk marked. Det kommer folk fra land og strand. Derfor kommer markedet til å holde seg bra, spår Flakk.

– Det er vel heller ikke lov å bygge så mye overalt, lenger?

– Det er det som gjør at man får den knappheten og en høy pris på boliger ved sjøen. Det blir bare verre og verre! Vi vil jo verne om strandlinja og allemannsretten. Derfor blir det vanskeligere å bygge ut områder ved sjøen og stranda i dag enn det var før.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/317153759″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]