KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokal gründer bak ny type mobillader

Å lade mobilen når du er ute på byen har tidligere vært et problem, nå har en lokal gründer ordnet en ny dings som kan sørge for at batteriet holder litt lenger.

– Vi har laget en liten, fulladet mobillader som selges på utesteder, klubber og scener på forskjellige steder i Norge, sier Markus Vesøen, en av gründerne bak Rescue Juice, som de har kalt denne saken.

Den skal fungere på de fleste mobilene og skal kunne gi en lengre batteritid til mobilen på et par timer, men det kan ikke erstatte en fullgod mobillader.

– Nei, du kan ikke akkurat ta med denne i skogen på langtur. Det skal liksom være en hjelp i nøden når du har gått tom og er et lite stykka unna strøm og laderen din, forklarer Vesøen.

Ideen kom etter å ha vært rundt omkring i sentrum av Oslo og sjekket mulighetene for å lade mobilen på de ulike utestedene.

– Vi fikk negative svar fra alle plassene. Og det gikk på at de ikke ønsket å ta ansvar for mobiltelefonene på grunn av at det bak disken er mye væske og mye rot. I tillegg er det ikke helt heldig for utestedene at gjester henger i baren og skal inn og sjekke Facebook hvert femte minutt, sier gründeren.

Etter denne runden, reiste Vesøen sammen med sin samboer til Kina for å utvikle en protoype på produktet som til slutt ble til virkelighet. Rescue Juice inneholder et mobilbatteri på 3Ah, som består av 18650 litiumioneceller basert på samme teknologi som finnes i Teslas biler, bare i mye mindre skala.

De startet lanseringen i Oslo for en måned siden og har etter hvert fått muligheten til å selge produktet på litt over 20 utesteder, nattklubber og scener. Her i Kristiansand har foreløpig Bakgården og Kick sagt seg villige til å selge denne laderen til folk som går tom for strøm på byen.

Det er langt i fra den første bærbare mobilladeren, men det er den første i sitt slag som er bygget på denne typen teknologi og i denne størrelsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/216847659″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]