Annonse

– Muligheter for langrenn også langs kysten


Foto: Pål Lomeland

Parkvesenet tråkket i går såle med scooter i de fleste lysløypene i Kristiansand. Det betyr at det i kystnære strøk er muligheter for å prøve langrennskiene for første gang denne seongen. Inne i landet er forholdene enda bedre.

Per Svein Holte - Foto: Pål Lomeland

Per Svein Holte – Foto: Pål Lomeland

– Det er våt snø i løypene i Kristiansandsområdet og det er ikke kjørt spor, forteller daglig leder i Midt-agder Friluftsråd Per Svein Holte til KRS247.

I følge Holte vil løypekjørere vurdere utover dagen om løyper skal tråkkes på nytt i dag, eller om de skal avvente kjøring til det blir kaldere i morgen for å unngå hard såle/is.

Innover i landet er løypemannskapene ute og kjører for fullt.

– Vi har akkurat fått beskjed om at det nå kjøres løyper på Drivenesheia opp til Naspevarden. Det er mye snø i Venneslaområdet, men løypekjøringen er litt utfordrende på grunn av lite tele i jorden, sier Holte.

Det er flotte forhold med oppkjørte spor på Årstøl i Søgne og på Sandrip i Vennesla. De beste og mest stabile forholdene for langrenn er på Høgås i Evje.

Oppdatert føremelding finner du her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar