KRS247.no

Henter værvarsel...

– Man kan prøve noe annet enn petunia og lobelia

Det går an å tenke litt utenfor krukken når man skal plante i sesongens krukker. I dagens utgave av «Hagehjelpen» snakker Morten Bragdø om krukker fulle av nytte. Og får at plantene skal trives, bør de få god mat.

– Dette blir nesten som en lapskaus, med grønne ingredienser i sausen, sier «plantemann» Morten Bragdø

Hver uke tar jeg turen ut til Morten for å få tips til hagen. I dag har jeg spurt ham om hvordan man planter i krukker. Det skal ikke bare se bra ut, det skal også være levedyktig for plantene som skal bo i krukken. For å gjøre miljøet så godt som mulig har Morten funnet løvetann og løv som skal blandes i jorden. I tillegg kan man blande inn epleskrotter, kaffegrut og annet du finner i hagen. Men husk at røttene skal av, man vil gjerne ikke ha ugress i krukken.

Her hører du mer om hvordan du planter i krukker, og også hvilke planter som trives sammen:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262427444″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Etter en grå vinter er det fristende å plante litt farger i krukkene. I tillegg til en krukke med lavendel og hornfiol, har Morten  funnet fram en krukke som du både kan bruke som levegg, men også spise av.

– Man kan godt fylle krukken med rød petunia og lobelia, men man skal også våge å tørre noe annet. Her binder vi ripsen fast i bambusstokkene, og denne blir en vegg fulle av rips. Så har vi satt ned jordbær, de søteste jordbærene du kan tenke deg, sier Morten Bragdø.

Denne kan etter hvert fungere som en levegg, når veksten i planten blir tettere. Man kan også sette andre typer bær i krukken, bare tenk på at krukken må være stor nok til at busken kan få lov til å vokse seg stor i noen år.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/262431140″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]