KRS247.no

Henter værvarsel...

– Man blir glad av å lukte på jord

Løv skal rakes, plenen skal pleies, blomster skal plantes og grønnsaker sås. Det er blitt april, og på tide å komme seg ut i hagen. Der ute kan det være greit å få noen tips til hva man kan og bør gjøre, og de tipsene får du hver uke her hos oss.

– Det finnes ikke ett menneske som synes dette lukter vondt, sier Morten Bragdø.

Inn i studio har plantemann Morten Bragdø tatt med seg en neve med jord og løv. Hver uke fremover skal vi ut i hagen, med en hagespalte som tar for seg alt fra hvordan man bør stelle plenen, til spiselige vekster du kanskje ikke trodde var spiselige. Poenget er vel at du kanskje skal bli litt inspirert, og få lyst til å gå ut i hagen.

– Alle har ligget på knærne, og sett på en blåveis som kommer opp. Man husker den lukta. Det er en barndommens lukt fra da man var litt mer nysgjerrig og man ble litt skitten. Det er lukten av jord, sier Bragdø.

Vi skal snakke om jord, og vi skal snakke om planter. I dag hentet vi våren inn i studio, neste uke skal vi ut i hagen.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/256731353″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]