Annonse

Lanserer gratistilbud for ungdom


Foto: Agder Parkour

Agder Parkour utvider sin satsning på ungdom med et gratistilbud spesielt rettet mot de som faller utenfor tradisjonelle fritidsaktiviteter.

– Vi ønsker å fange opp de som ikke helt passer inn i håndball, fotball og da vil vi gjerne introdusere de for parkour, forklarer nyansatt leder for Agder Parkour, Maren Berge til KRS247.

Maren Berge (Foto: Alf Otto Fagermo)

Maren Berge (Foto: Alf Otto Fagermo)

Hun hadde selv veldig lite kunnskap om parkour før hun ble ansatt som leder før jul, men understreker at ingen forkunnskaper egentlig trengs for å drive med den aktiviteten.

– Du trenger bare litt stå-på-vilje og litt hopp og sprett. Du konkurrerer bare mot deg selv og du får ikke noe gruppepress. Det eneste du får er lek og moro og kamerater, sier Berge.

Parkour skiller seg fra de mer tradisjonelle fritidsaktivitetene ved at det er ikke noe du kan vinne ved å drive med det.

– Nei, det er ingen konkurransesport og sånn er det på verdensbasis også. Det finnes ingen konkurranser innen dette, forklarer hun.

– Det handler om å komme seg raskest mulig fra A til B, sier Maren Berge.

Det nye tilbudet kalles «parkour glede» og består da av et gratis treningskurs på to timer i uken frem til sommeren. Det er da noe som tilbys til skoler som vil ha en alternativ gymtime, et ungdomsprosjekt, en klubb, tilbud ved barnevernstjenesten eller lignende. På hjemmesiden står det klart og tydelig at tilbudet ikke er til privatpersoner. Og etter at nyheten ble kjent forrige fredag, har responsen vært god.

– Vi fikk første mailen allerede på mandag, så den er i ferd med å bli booket inn, sier hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer