Annonse

Kom deg ut av rommet på 60 minutter


Daglig leder, Anja Andersen i Escape Room (Foto: Heidi Rosander)

Hva tenker du om å bli låst inne i et rom, og så har du 60 minutter på å komme deg ut igjen?

I det låste rommet er det samarbeid på høyt nivå som gjelder. Man må finne hintene, og sammen løse oppgaver som leder en ut av rommet. En digital klokke på veggen teller ned. Etter hvert som minuttene går blir også aktiviteten i rommet høyere, og stressfaktoren kommer til syne hos enkelte.

Vi er i Escape Room i Kristiansand hvor ett nytt konsept går ut på å komme seg ut av ett låst rom på tid.

– Dette er ikke skummelt. Det handler om å samarbeide som team og løse forskjellige gåter. Litt mystisk, men ikke skummelt. Det sier daglig leder, Anja Andersen.

Escape Room er et spill der man fysisk må løse puslespill og oppgaver, samarbeide med venner og tenke både logisk og kreativt for å kunne komme seg ut av rommet. Oppgavene stiger i vanskelighetsgrad etterhvert som man arbeider seg gjennom dem. Før man deltar må man låse inn mobiltelefoner og annet som kan brukes som hjelpemidler.

– En av tre grupper klarer å komme ut seg ut av rommet på egenhånd, så det er mange utfordringer som må løses underveis for å komme seg ut, sier Andersen.

Selve rommet er innredet som en stue. Denne tilhører tante Jenny.

– Målet er å finne ut hvor hun har forsvunnet og selvfølgelig å komme seg ut av rommet..

Det er ingenting skremmende over konseptet, så her kan hele familien ha det moro sammen. Det er lys i rommet, og det er vinduer, så også de som sliter med å være i ett lukket rom, vil kunne være med på dette.

Escape Room åpnet i starten av juli og holder til i sentrum av Kristiansand. I følge Andersen er dette allerede blitt en populær aktivitet.

– Vi får gode tilbakemeldinger på at folk synes dette er moro. En annerledes fritidsaktivitet, blir vi fortalt.

Andersen kan avsløre at det snart står et nytt rom klart.

– Vi holder på lage et rom med skrekktema. Så det blir litt skummelt og annerledes. Det er en god del som er mer adrenalininteresserte, så det er fint å ha noe å tilby til disse.

Det nye rommet åpner i slutten av måneden og vil ha en 16 års aldersgrense.

Hør hvordan vår gruppe løste oppgaven:

gruppe
For å teste ut Escape Room så hadde vi med oss ett lite testlag, et lag bestående av : Astri Joreid, Marie Aaslie Reiråskag, Hans Hansen og May Brit Jensen.
Ett spent lag med stort konkurranseinstinkt.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer