KRS247.no

Henter værvarsel...

Fyll opp bagasjerommet og selg i vei

Sissel Andersen fikk ideen om et bagasjeromsmarked etter å ha sett dette konseptet flere ganger i Danmark. Konseptet går ut på å fylle bilen, åpne opp bagasjerommet, og selge derifra.

Sammen med tre kolleger på Skandinavisk Trafikksenter, ønsket hun å prøve å få til en lignende happening her i Kristiansand. Med en snill arbeidsgiver som lot de få lov til å bruke det enorme området på trafikksenteret, ble bagasjeromsmarkedet en realitet. Sissel er sammen med Marit Bech Olsen to av fire damer som 23. august ønsker velkommen til det andre markedet.

– Første markedet var en kjempe suksess, så nå ønsker vi å prøve igjen, sier Bech Olsen.

Marit Bech Olsen og Sissel Andersen (Foto: Heidi Rosander Lund)

Marit Bech Olsen og Sissel Andersen (Foto: Heidi Rosander Lund)

Vi har fått flere henvendelser med spørsmål om når neste bagasjeromsmarked skal være, og det som vi tenkte skulle bli ett årlig markedet er nå blitt til to kan Marit fortelle.
Det er vanskelig å si hva som ikke ble solgt fra bagasjerommene, for her var det alt du kan tenke deg. Der var mye antikviteter, så jeg tror mange samlere kan finne en del go’biter i bilene. Der var også hjemmelagde ting, mange solgte spiselige varer, og mange hadde ryddet både loft, og kjeller.

Andersen er veldig klar på hvem markedet er spesielt for.

– Vi ønsker at markedet skal være for » vanlige folk.» Vi ønsker ikke at det skal bli et loppemarked, og vi ønsker ikke profesjonelle selgere. Området vi får låne er stort, så vi har nok av plass. Vi strekker oss langt i forhold til de som ønsker å være med, og er litt rause her. Det er allerede en del påmeldinger til markedet, og her ser det også ut til å bli en del spiselig å få kjøpt. Det blir både leksebakere, flatbrød bakere, og det blir mulig å få kjøpt både hjemmelagd syltetøy, og saft. Her er det mange som skal selge klær, og vesker som de har for mye av, og det blir nok ett godt utvalg av det meste denne gangen også, kan hun fortelle.

Damene bak markedet hadde sett den høye aktiviteten på » Til salgs » sidene på Facebook, og dette var også en av grunnene til at de ønsket å prøve det danske konseptet. De ønsket at folk skulle treffe hverandre, at man kunne se hva man kjøpte, og betale den prisen selger sier.

Veldig mange tok turen ut i Sørlandsparken på det første markedet.

Marit, og Sissel er veldig fornøyde med at de som arrangører ikke har fått en eneste negativ tilbakemelding verken fra de som solgte, eller de som kom for å se og kjøpe.

– Tilbakemeldingene fra folk går på at de syntes markedet var veldig profesjonelt gjennomført selv om vi ikke er profesjonelle i det hele tatt. Vi fikk tilbakemeldinger på at det var rent, ryddig, og ikke minst strukurert.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/218035973″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]