Annonse

– Forklaringen er nok ganske enkel


Skjermdump fra FIFA15

Nordmenn bruker stadig mer penger på dataspill. I fjor brukte vi her til lands nesten 2 milliarder kroner på spill til konsoller, datamaskiner, mobiltelefoner og nettbrett. Radio Sørs spillekspert, Hauk Marki Hansen, mener nordmenn nå for alvor begynner å få opp øynene for denne typen underholdning.

Hauk Marki Hansen minnes 2011 som et særdeles godt spillår. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Hauk Marki Hansen minnes 2011 som et særdeles godt spillår. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– At spillsalget har nok en enkel forklaring. Det er først og fremst gøy, forteller eksperten til KRS247.no.

Det er på vinteren de fleste store titlene slippes, og det er høysesong for dataspill. Her i Norge varer sesongen kanskje enda litt lenger enn mange andre spillglade deler av verden.

– Sesongen varer nok til ut april mens været er nokså dårlig, men den begynner jo på høsten og har sitt høydepunkt i oppkjøringen til julehandelen og i desember, sier Marki Hansen.

Antallet store titler varierer fra år til år. 2011 blir av flere karakterisert som et enormt spillår med flere store og kjente titler som Batman Arkham City, Elder Scrolls Skyrim, Deus Ex Human Revolution og Assasins Creed Revelations. I år er det de mer årvisse titlene som Call of Duty og Fifa som folk venter på, sammen med Football Manager.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar