KRS247.no

Henter værvarsel...

Forbered deg på sommer

Selv med snø i luften og våt plen, er det på tide med litt klargjøring av hagen. I dagens utgave av hagehjelpen snakker vi om hvordan man får gode roser, frodige krukker og et nydelig bed til sommeren.

– Det er et bed som er dekket med planter som trives, et frodig bed, sier «plantemann» Morten Bragdø.

Hver uke tar jeg turen ut til Morten for å få tips til hagen. I dag har jeg spurt han om hvordan det perfekte bed ser ut. Men det skal ikke bare se bra ut, det skal også være et sunt bed, med god jord. Og det arbeidet begynner du på allerede nå.

IMG_7471

– Man må skape en jord med mye liv, det gir mye liv til plantene. Man løsner litt i den øverste delen av jorda, og blander inn løv, plenklipp, grønne blader og . Så er det viktig å putte inn proteiner og mikroorganismer, og ikke gjødsle, sier Morten.
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261126591″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]
Når du har puttet oppi det du kan finne av vekster, husk på fjerne røttene, kan du også hente kaffegruten og epleskrotten. Det er også nydelige ingredienser i et godt bed. Meitemarken kommer av seg selv, men finner du en utenfor bedet er det bare å slippe ham oppi.

Selv om været har vært sånn passe i det siste, er det bare å begynne med plantingen. Det kalde været har gjort at det riktignok ikke skjer så mye i jorda, og plantene ser litt bleke ut. Men snart kommer varmen, og da kommer fargene også.

Men tenk litt over hva slags planter du velger:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261126677″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]
IMG_7489

Og hva er vel ikke bedre enn å pynte opp inngangspartiet med en fin Hornfiol, eller kanskje en krukke full av grønnsaker? Da er det greit å vite hvordan man bygger en krukke, og det hører du her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/261126891″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]
IMG_7493