Annonse

Familiedag på Kristiansand Museum


Foto: Anita Nilsen

Den store familiedagen er blitt en tradisjon på Kristiansand Museum. I flere år har denne dagen vært arrangert, og på slike dager opplever museet veldig gode besøk.

Birgitte Sørensen er avdelingsleder ved Kristiansand Museum. Hun synes dette er en fin tradisjon å ha når sesongen er på hell.

– Det er ett fint kulturhistorisk arrangement som har fokus på prosesser som har med sen sommer og tidlig høst å gjøre. Her kan man kjøre inn høy og ta opp poteter. På familiedagen er man tilbake på slutten av 1800 tallet, og man har fokus på poteten, og da spesielt på Vest-Agder tunet. Poteten hadde en sentral rolle i kostholdet i regionen vår på den tiden. Så her blir det både potetgrøt og ulike smaksprøver. På denne dagen får man også muligheten til å ta opp sine egne poteter, og få de med seg i en pose hjem, sier Sørensen.

På den store familiedagen blir det ulike aktiviteter for barn, men også aktiviteter for hele familien. Blant annet kommer blikkenslager, skomager og knivmaker til museet for å demonstrere gamle håndverksteknikker.

– Vi får mange tilbakemeldinger fra folk som sier at man lærer mye på en slik dag. Mange eldre ønsker at de nye generasjonene skal lære det man kanskje selv har vært med på. Om man ikke kan bruke så mye av det man lærer i det daglige, lærer man og ser hvordan ting har foregått, avslutter Sørensen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer