Annonse

Få ørten tusen millioner gartnere i hagen


Ser kanskje ut som iste, men er langt i fra det. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jo flere, jo bedre, sier Morten Bragdø om det som lever i og under plenen. I ukens utgave av «Hagehjelpen» snakker vi om jorda, og de millioner av skapningene som lever i den. Og «plantemannen» smaker på sølevann.

– Det smaker jord, nydelig jord. Men den smaken kommer av hundre millioner forskjellige mikroorganismer i dette glasset, sier plantemann Morten Bragdø.20160531_132617

Glasset Morten holder i hånden er full av de skapningene som skal hjelpe til i jorda. Det er mat til plantene, og det er gartnere i et glass. Han kaller det te av kompost, og i lydklippet under får du høre hvordan du enten kan lage det selv, eller kan få tak i det.

– Hvis du kan tenke deg en hage der du har ørten hundre tusen millioner gartnere nede i jorda som gir planten din mat hvert eneste sekund, så får plantene din jevn tilgang på næring på en naturlig måte. Du kan sitte i hagen din og slappe av. Det gror, blir frodig og blir aldri sykt.

Hør mer om hvordan jorda kan hjelpe plantene dine:

Kan man brygge egen «kompost-te» hjemme? Hør hvordan:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer