Annonse

Dine egne kortreiste grønnsaker


Foto: Ann Helen Gjerde

De mest kortreiste grønnsakene man kan få tak i er vel de som kommer fra din egen kjøkkenhage. Hvis du ikke har sådd noe allerede, er det ikke for sent å få en salatbolle med sesongens grønnsaker. Du kan enten kjøpe ferdige små planter, eller sette i gang med såingen ute nå.

– Er du lei av plenen, kan du bare lage en renne i plenen. Så drysser du løvetann og brune blader nedi renna, så litt jord før du setter ned plantene, sier «plantemann» Morten Bragdø.

Hver onsdag går Morten og jeg ut i hagen, og gir deg tips om alt fra plen til spiselige hekker. Denne uken har jeg spurt om Morten kan vise oss rundt i kjøkkenhagen, og gi oss noen tips om hva vi bør plante.

– Himmel og hav, på bordet ute på terrassen må du jo ikke ha sommerblomster. Du må jo ha persille, og så en fiol oppi. Så kan du bruke den til middag når du sitter der og spiser, sier Bragdø.

IMG_7709

På alle kanter rundt oss står det rødbeter, squash, asiatisk salat, basilikum, sukkererter, kål, fennikel og selleri. I små kasser står de der, klare til å settes i jorda.

IMG_7720

Squashen kan godt få komme inn på natta, men ellers er det ifølge Morten ikke for tidlig å sette ut grønnsakene, de har godt av litt kulde. Så hva skal man velge?

IMG_7729

Ingenting smaker bedre enn egenproduserte grønnsaker.

IMG_7705

Enten kan du kjøpe grønnsakene som ferdige planter, eller du kan så egne grønnsaker ute nå, det er ikke for sent. Hør hvordan du planter og sår her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer