KRS247.no

Henter værvarsel...

Den åpnet en helt ny verden

I dag er det 20 år siden Sony lanserte sin første Playstation i Europa. Radio Sørs spillekspert, Hauk Marki Hansen, husker godt hvordan konsollen revolusjonerte spillbransjen.

Spillekspert Hauk Marki Hansen fra GameZone i Kristiansand. | Foto: Alf Otto Fagermo

Spillekspert Hauk Marki Hansen fra GameZone i Kristiansand. | Foto: Alf Otto Fagermo

– Det var den første spillmaskinen som kom med CD-er. Det gjorde at alle spill som kom ut hadde mulighet for mye bedre grafikk, noe som skapte mye større innlevelse, forteller Marki Hansen til KRS247.

Han trekker frem spillseriene Final Fantasy, Ratchet & Clank og Tomb Raider som fikk sin begynnelse på konsollen.

– Hvilket forhold har man til Playstation 1 i dag?

– Barndommens sjarm for min del. Man husker hvor gøy det var å sette seg ned å spille på denne maskinen for første gang hos en kompis eller noe. Du har også de som er retroentusiaster som mener dette er det beste av det beste fortsatt, sier Marki Hansen.

– Konsollen har banet vei for veldig mange av spillene vi har i dag. Legg merke til hvor bra de traff på håndkontrolleren på første forsøk. Det har det ikke skjedd store endringer de siste 20 årene.

Han opplever lite pågang rundt spill til Playstation 1-spill. Han tror dette handler om spill som ferskvare.

– Folk spiller et spill, og glemmer det fordi det kommer noe nytt hele tiden. Vi snakker her om fire generasjoner tilbake på hjemmekonsollfronten.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/226097699″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]