KRS247.no

Henter værvarsel...

– Bruk bæsjen på plenen

Det er rådet fra «plantemann» Morten Bragdø. Hver onsdag skal vi ut i hagen, for å gi tips om alt du kan tenke deg å finne der. I dag fant vi plenen, og vi fant også naturlig gjødsel. Han snakker selvfølgelig om bæsjen fra meitemarken, det er viktig å få med.

– Dette er den beste næringen som finnes, ett gram inneholder en milliard bakterier. Og dette gir plenen mat, det bryter ned alt det organiske stoffet sik at det blir tilgjengelig for plenen. Mange har ganske mye av dette på plenen, og det er et godt tegn, sier Morten.

I dagens utgave av «Hagehjelpen» har vi lagt oss ned på plenen. For selv om den ser brun, kjedelig og uryddig ut er det virkelig ting som skjer på denne tiden. Det spirer og gror, og om ikke lenge kan man få en nydelig grønn matte. For å finne ut hvordan man får til det, hør klippene nedenfor.
IMG_6970
En stemningsrapport mens vi ligger på plenen:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257577517″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Dette må du gjøre nå:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/257577800″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]