KRS247.no

Henter værvarsel...

Én time lenger sommeråpent i Kvadraturen

I juli utvider butikkene i Markens åpningstiden til klokka 19 mandag til fredag, mens butikkene i sidegatene holder åpent fram til klokka 18.

Leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen tror flere vil handle senere om sommeren. Foto: Helge Martin Markussen

Leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen tror flere vil handle senere om sommeren. Foto: Helge Martin Markussen

– Det er jo slik at i juli og fellesferien har folk flest mer tid tilgjengelig. Blir det fine soldager, så kan man altså bruke dagen på stranda og ettermiddagen og kvelden i butikkene. Ut i fra det, har vi forventninger om at den siste timen frem til klokka 19 vil medføre at vi får en vesentlig høyere ettermiddagstrafikk enn det vi har hatt før, sier daglig leder Harald Andersen i Kvadraturforeningen.

Tror på suksess

Fra før har allerede to kjøpesentre i byen åpent til henholdsvis kl 19 og kl 20, noe som har drevet fram et ønske om å utvide åpningstidene også for de andre butikkene i byen. Kvadraturforeningen har store forhåpninger:

– Vi har ikke satt oss økonomiske målsetninger, annet enn at vi tror dette blir en økonomisk suksess

Det er kun planlagt å teste ut lenger åpningstid, men Harald Andersen er åpen for å beholde endringen.

I juli kan folk handle til kl 19 i Markens. Foto: AK Danielsen

I juli kan folk handle til kl 19 i Markens. Foto: AK Danielsen

– Blir det mange som benytter seg av tilbudet denne sommeren her, så skal vi gjøre vi alt vi kan for at dette skal bli en permanent endring også for neste sommer og framover. Hvorvidt det kun skal gjelde juli måned, eller om vi kan diskutere at vi skal utvide enda mer, det får tiden vise.

Kun hverdager

Foreløpig vil det ikke bli noen endringer i åpningstidene på lørdager. Dessuten er det liten sjanse for søndagsåpent sentrum.

– Vi avventer prosessen i Stortinget. Sett fra næringens side, så tror vi ikke det er fornuftig å ha åpent syv dager i uka. Vi tror at veldig mye av omsetningen kommer til å fordele seg utover de enkelte dagene. Vi tror det til slutt bare vil bli en kostnad for bedriftene og en belastning for våre ansatte, avslutter Harald Andersen i Kvadraturforeningen.