Annonse

– Det blir dyrere strøm i 2015


Foto: Statnett

Strømmen i Norge har vært billig i hele 2014, blant annet på grunn av gunstige temperaturer og bra fyllingsgrad i vannmagasinene. Men, det vil endre seg i 2015 mener ekspertene.

Den siste tiden har euroen steget kraftig målt mot den norske kronen, og det er negativt for forbrukerne. Årsaken er at strømmen som omsettes på den nordiske kraftbørsen, Nordpool, omsettes i euro.

– Da blir strømmen noe dyrere i 2015, men det er ikke hele årsaken til at vi forventer en noe høyere pris til neste år sammenlignet med i år, sier Roald Mæsel fra LOS til Radio Sør.

2014 var et unntak

Faktum er at 2014 har vært et unntaksår når det gjelder kraftpriser. Sett i forhold til 2013 har en gjennomsnittsfamilie spart 1000 – 1500 kroner i året på strømmen.

Ekspertene tror vi skal tilbake til de prisene.

– Det betyr da at vi regner med at en gjennomsnittsfamilie får den samme økningen i priser som de har spart i 2014 sier Mæsel.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar