Annonse

– Vi har en sunn balanse mellom tilbud og etterspørsel


Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

I hovedstaden kan du nå selge boligen din mange hundre tusen over takst. Her i Kristiansandsområdet går det roligere for seg, og i ukens «Boligtips» får du svaret på hvordan det kommer til å se ut fremover.

– Her har vi en sunn balanse mellom tilbud og etterspørsel. Min påstand er at vi ikke kommer til å se de store svingningene opp eller ned. Ender vi på to prosent prisvekst opp de siste tolv måneder, er nok det et greit stalltips. Det sier daglig leder i Dnb eiendom, Jøran Flak.

Det er i de største byene at prisene endrer seg mest. Stavanger har som følge av arbeidsledigheten hatt en nedgang i prisene, mens Oslo har hatt en voldsom prisvekst fordi det er for lite boiliger fordelt på antall kjøpere. I følge Flak er det en av faktorene som bestemmer boligprisen.

– Det er tre faktorer som gjør at boligprisene endrer seg. Arbeidsledigheten, renta og hvor mange boliger som finnes per interesserte kjøper.

Hør hvordan unge kan komme seg inn på boligmarkedet, og hvordan prisene endrer seg på mindre steder:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer