KRS247.no

Henter værvarsel...

Vannscooter til besvær?

Eiendomsmegler Jøran Flakk fra DNB Eiendom mener et vannscooterfrislipp kan være et tveegget sverd i hyttemarkedet. Det vil kunne i verste fall kunne virke prisdempende med vannscooterkjøring i nærområdet.

– Jeg tror alle kilder til irritasjon, om det så er støy eller mye fart på sjøen, er litt problematisk å forene med den fine sommerdagen hvor man sitter på terrassen og slapper av, sier Flakk.

Regjeringen har gjort vannscooter allment tilgjengelig med et pennestrøk, noe som har ført til at flere kommuner ønsker å innføre lokale begrensninger på vannscooterkjøring. Flakk tror at de ressurssterke hytteeierne vil sette mer pris på fred og ro ved hytta, og dette vil på sin side kunne drive prisen opp i scooterfrie områder. Det er heller ikke sikkert at det hjelper hvis din kommune i utgangspunktet er skeptisk til vannscooterkjøring. Kommuner vil kunne forby vannscooterkjøring i deler av skjærgården mens de definerer andre deler som vannscooterområder.

– Er man er så «uheldig» at man har en eiendom i tilknytning til et sånt type sted så ser man at aktiviteten vil bli høyere enn den normalt ville vært. Da er jeg ikke i tvil om at det er prisdempende for eiendommen og en opplysning jeg som megler ville være pliktig å gi, sier Flakk til KRS247.

Men han vil ikke svartmale situasjonen, fordi det kan være folk som ser på vannscootere som en merverdi når de tenker hytte.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/324060177″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]