Annonse

Været avgjør prisen


Foto: Pål Lomeland

Strømprisene har steget den siste tiden, og været avgjør om prisene vil fortsette å stige. I «Energilosen» i dag snakker vi om hvordan prisene har sett ut hittil i høst, og hvordan de kommer til å se ut framover.

– I år har vi egentlig hatt veldig billig strøm, 25 prosent billigere enn tidligere år. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Rolf Bjarne Eriksen (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rolf Bjarne Eriksen
(Foto: Alf Otto Fagermo)

Hvis man sammenligner med tidligere år, ligger ikke strømmen på et høyt nivå. Men det har vært både varmt og tørt i været til høst å være, og både i Midt-Norge og Nord-Norge har det vært lite vann i magasinene. Dette fører igjen til høyere kraftpriser. Men samtidig har folk brukt mindre strøm fordi det har vært varmt i været.

– Når det er varmt så trenger vi jo ikke å fyre, og det er jo oppvarminga som krever mest strøm. Men nå begynner det å bli kaldt, og folk har begynt å bruke mer strøm. Da beveger prisene seg oppover. Media skriver om 40 prosent høyere strømpriser, men det vi egentlig ser er at prisene er tilbake til et normalt vinternivå, sier Eriksen.

Hør mer om strømpriser, og hva du kan spare her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer