Annonse

Unormalt boligmarked akkurat nå


Jøran Flakk - Foto: Alf Otto Fagermo

Utviklingen i boligprisene de siste par månedene er ikke hverdagskost for meglerne når en sammenligner med tidligere år. Vår boligekspert tror det kan skyldes en stabilisering.

– Statistikken har overrasket oss litt. Vi kommer fra en april og mai måned med veldig sterk prisvekst, både nasjonalt og spesielt lokalt. I mai opplevde vi en prisvekst på hele 1,5 prosent i Kristiansand, og det var overraskende både for oss og kanskje mange økonomer, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom til KRS247.

Han viser til at vi startet året med en prisutvikling der de hadde falt over en periode på 12 måneder med 2,5 prosent.

– Og nå er vi på en måte i en sånn nullsituasjon. 0,2 prosent prisfall er det som de siste tolv månedene viser oss, forklarer Flakk.

– Hvordan er forventningene inn mot høsten?
– Det er det som er vanskelig å spå, men vi har jo antatt at det er en forutsigbarhet som vi har hatt de siste årene i Kristiansand, og at vi ikke får noe dramatikk i noen retning og at vi lander kanskje året litt under inflasjon og prisstigning i boligprisutvikling, som jo må si å være en sunn og god prisutvikling som jo vil passe både kjøpere og selgere, sier han.

Hør mer her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer