KRS247.no

Henter værvarsel...

Unngå sjøhytte-fellene

Den norske strandsonen er noe av det aller tyngst regulerte man kan komme borti når man skal kjøpe, utbedre eller selge eiendom. Eiendomsmegler Jøran Flakk fra DNB Eiendom råder deg til å være nøye med undersøkelsene dine.

– Husk at sjøhyttene ved Sørlandskysten er hytter som ligger i et veldig begrenset utbyggingsområde. Myndighetene har sagt veldig mye om allemannsretten, strandlinjer og byggeforbud. Dette vil påvirke deg som kjøper, sier Flakk til KRS247.

Han anbefaler at du som selger eller kjøper spør om så mye du kan når du snakker med kommunen, og benytter deg av megler. Myndighetene vil rett og slett ha et ord med i laget når ting skjer i nærheten av havet.

– Det er faktisk «så galt» at hvis du erverver drømmehytta og man skal være så uheldig at den blir totalskadet eller brenner ned, så er det ikke opplagt at du får bygge den opp igjen, sier Flakk.

Hvordan er det med vei? Hva med vann og kloakk? Boplikt? Bryggebygging og eiendomsoppmåling? Fellene er mange, selv om hytta ikke blir rammet av katastrofe.

– En god kilde er kommunen. Vær spørrende i møte med kommunen du skal kjøpe i, sier Flakk videre.

Hør hele intervjuet her, hvor flere av de vanskelige temaene blir nevnt.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/319367025″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]