KRS247.no

Henter værvarsel...

– Tøffere prisforhandlinger i boligmarkedet

Det har vært en ekstra stille juli på boligmarkedet. De seneste årene har sommeren hatt en høyere aktivitet enn forutsatt, og man hadde håpet på en større aktivitet i år enn hva realiteten ble. Det sier Alex Modahl i Aktiv Eiendomsmegling til Radio Sør.

– Det begynner å ta seg opp igjen, men det har tatt lengre tid enn tidligere år. Det har ikke vært samme trøkket som på samme tid i fjor. Vi har en spennende bolighøst foran oss der masseoppsigelser i arbeidsmarkedet lokalt kan gi ringvirkninger. Jeg håper boligmarkedet vil fungere så godt som mulig, sier Modahl.

På landsbasis falt boligprisene med 1,1%. Det var nedang over alt med unntak av Oslo. Modal tror vi vil se en fortsatt prisnedgang utover høsten. Han merker at det er tøffere forhandlinger om pris, en trend som er blitt forsterket de siste månedene.

– Man ser at kjøperne prøver å få prisen på boligen ned. Prisantydning er minsteprisen som selger ønsker, så det er viktig at man her kan bli enige om en pris som begge er fornøyd med. Her er det ikke vi meglere som tar den endelige avgjørelsen, men selger.

Modal at det er viktig at potensielle boligkjøpere går på flere visninger, og at man ser på boliger som ligger innefor hva ens egen økonomi tillater.

– Det er mange som går på visninger av boliger som ligger i en høyere prisklasse enn hva man har økonomi til å kjøpe. Det resulterer også ofte i et bud som selger ikke kan akseptere. Her er det viktig at man som kjøper har klart for seg hva slags budsjett man har, og hvilke type boliger som kan være aktuelle innenfor det budsjettet, sier Modahl.

Han er spent på hva bolighøsten bringer.

– Det blir en spennende høst på boligmarkedet, og jeg velger å være  optimist. Endel utfordringer vil der nok komme, og det vil bli spennende å se hvordan disse slår ut, avslutter Modal.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219894809″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]