KRS247.no

Henter værvarsel...

– Tenk realistisk og skap gode relasjoner

Det blir stadig vanskeligere å komme seg ut på boligmarkedet for første gang, men det er egentlig ganske enkle grep som skal til for å kunne lykkes med sitt første boligkjøp.

– Ja, det viktigste man kan gjøre, er å lage en spareplan, sier boligekspert Alex Modahl i Aktiv Eiendomsmegling til KRS247.

Finanstilsynet har kommet med et krav om at du må kunne stille med minst 15 prosent i egenkapital ved boligkjøp, og der det finnes de som har rike foreldre som kan bidra, er det lurt å starte sparingen til denne egenkapitalen tidlig.

– Det kan du gjøre ved å spare i BSU. Du kan spare inntil 25 000 i året og totalt helt opp til 200 000 kroner, så får du også et skattefradrag på det du har spart, sier Modahl.

Denne sparemetoden vil også være en god måte å vise banken at du tenker økonomisk og mener alvor med sparingen din. Dette kan også hjelpe på når du til slutt skal søke om lån. Men det er ikke vits å tenke på at du skal få oppfylt hele listen med ting som du vil ha i drømmeboligen din. Det er bedre å starte med det som er mest realitisk i forhold til budsjettet.

– Så kan det også være lurt å se litt hvordan kollektivtilbudet er der du har tenkt å bo. For du kan spare mye på å ta buss fremfor å investere i en bil når du skal komme deg rundt, sier vår boligekspert.

Hør flere gode råd og tips her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221818735″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]