Annonse

– Tenk realistisk og skap gode relasjoner


Alex Modahl. Foto: Pål Lomeland

Det blir stadig vanskeligere å komme seg ut på boligmarkedet for første gang, men det er egentlig ganske enkle grep som skal til for å kunne lykkes med sitt første boligkjøp.

– Ja, det viktigste man kan gjøre, er å lage en spareplan, sier boligekspert Alex Modahl i Aktiv Eiendomsmegling til KRS247.

Finanstilsynet har kommet med et krav om at du må kunne stille med minst 15 prosent i egenkapital ved boligkjøp, og der det finnes de som har rike foreldre som kan bidra, er det lurt å starte sparingen til denne egenkapitalen tidlig.

– Det kan du gjøre ved å spare i BSU. Du kan spare inntil 25 000 i året og totalt helt opp til 200 000 kroner, så får du også et skattefradrag på det du har spart, sier Modahl.

Denne sparemetoden vil også være en god måte å vise banken at du tenker økonomisk og mener alvor med sparingen din. Dette kan også hjelpe på når du til slutt skal søke om lån. Men det er ikke vits å tenke på at du skal få oppfylt hele listen med ting som du vil ha i drømmeboligen din. Det er bedre å starte med det som er mest realitisk i forhold til budsjettet.

– Så kan det også være lurt å se litt hvordan kollektivtilbudet er der du har tenkt å bo. For du kan spare mye på å ta buss fremfor å investere i en bil når du skal komme deg rundt, sier vår boligekspert.

Hør flere gode råd og tips her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer