Annonse

– Svært sjelden lønnsomt for selgeren


Kristiansand sett fra luften. (Foto: Tor Erik Schrøder)

I et presset boligmarked kan kjøperen være fristet til å ta en snarvei, og «kuppe» en bolig før visning. Dette kan derimot vise seg å ikke være så lønnsomt for selgeren, selv om det kan virke fristende.

– De som er litt belest har funnet en bakdør, og opplever det å ikke forholde seg til visning eller megler som lønnsomt. Man reiser hjem til selger, setter seg ned ved kjøkkenbordet og sier til selger at man har et tilbud. Blir man enige ved kjøkkenbordet har man sånn sett kuppet boligen, sier Jøran Flak, fra DNB Eiendom.

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Kjøper har sett en annonse i avisen, men tenker at man ikke vil vente til visning. Går man direkte til selger med bud kupper man boligen. Ifølge Flak kan kupping være lønnsomt for kjøper, men ende med at selgeren får mindre for en bolig enn det man hadde fått hvis man hadde gjennomført en visning. I tillegg mister man litt av sikkerheten.

– Eiendomsmegleren har intet ansvar hvis kjøper og selger blir enige seg i mellom. Vi får ingen anledning til å sjekke soliditeten til kjøper eller ringe og høre om finansiering. Vi blir fratatt anledningen til å snakke med partene, og kan ikke presisere enkelte forhold ved handelen ovenfor kjøper, sier Flak.

Hør intervjuet her:

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer