KRS247.no

Henter værvarsel...

Sunt boligmarked i Kristiansand

Over 40 prosent av boligene i Kristiansand selges over prisantydning. Det tyder på et sunt boligmarked, mener DNB Eiendom.

Nye tall som ble lagt frem i dag av DNB Eiendom viser at Kristiansand ligger godt an både i forhold til antall boliger som går over takst og ikke minst hvor fort boliger blir solgt.

– Jeg vil si i forhold til Kristiansand at boligmarkedet er sunt og godt, sier daglig leder Terje Halvorsen i DNB Eiendom til KRS247 og forklarer det blant annet også med at 20 prosent av boligene blir solgt til prisantydning mens det kun er 38 prosent av boligene som selges til under prisantydning.

– Boligmarkedet i Kristiansand har vært ganske krevende i den senere tid, men vil har sett en betydelig bedring iløpet av 2015, sier Halvorsen og synes også omsetningsfrekvensen har hatt en positiv utvikling. I mai fjor tok det 69 dager i snitt før en bolig ble solgt, mens tallene for mai i år viser at det tar 44 dager.

Nedgangen i oljebransjen har slått hardt ned på boligmarkedet i Stavanger, og det kan hende at nedgangen også vil påvirke i Kristiansand, men ikke med det første.

– Vi ser ingen tegn til det, foreløpig i Kristiansand, sier Terje Halvorsen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/208428096″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]