Annonse

– Stopp dem, før de kommer inn


Det er mye rimeligere å følge hindre skadedyr som rotter og mus å komme inn, enn å fjerne dem når det er for sent. Det sier Frank Nygård i Anticimex til KRS247.

– Vi kan gjøre en rekke tiltak for å hindre at de kommer seg inn i boligen. Det handler blant annet om å fjerne alt av mat som tiltrekker seg rotter og mus, sier Nygård.

Nedfallsfrukt er snop for rotter og er det første man må fjerne for å forhindre at de slår seg ned. I tillegg er det viktig å holde hagen ryddig, slik at dyrene ikke finner seg steder å overvintre.

Skal man hindre at mus kommer inn i huset må det være ganske tett, for det er ikke store plassen musene trenger for å komme seg inn.

– 6 millimeter, eller på størrelse med en gammel tiøring er nok for en mus å presse seg gjennom, forteller Nygård. For rottene er det noe større.

Nytt er det også at det nå er forbudt for vanlige forbrukere å bruke rottegift. Det er det bare fagfolk som har lov til.

– Uansett anbefaler vi ikke bruk av gift, for det er vanskelig å kontrollere hvor dyrene dør. Og da kan det bli en forferdelig lukt om rotten dør i en vegg og blir liggende å råtne, forteller eksperten.

Hør mer her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar