KRS247.no

Henter værvarsel...

– Stopp dem, før de kommer inn

Det er mye rimeligere å følge hindre skadedyr som rotter og mus å komme inn, enn å fjerne dem når det er for sent. Det sier Frank Nygård i Anticimex til KRS247.

– Vi kan gjøre en rekke tiltak for å hindre at de kommer seg inn i boligen. Det handler blant annet om å fjerne alt av mat som tiltrekker seg rotter og mus, sier Nygård.

Nedfallsfrukt er snop for rotter og er det første man må fjerne for å forhindre at de slår seg ned. I tillegg er det viktig å holde hagen ryddig, slik at dyrene ikke finner seg steder å overvintre.

Skal man hindre at mus kommer inn i huset må det være ganske tett, for det er ikke store plassen musene trenger for å komme seg inn.

– 6 millimeter, eller på størrelse med en gammel tiøring er nok for en mus å presse seg gjennom, forteller Nygård. For rottene er det noe større.

Nytt er det også at det nå er forbudt for vanlige forbrukere å bruke rottegift. Det er det bare fagfolk som har lov til.

– Uansett anbefaler vi ikke bruk av gift, for det er vanskelig å kontrollere hvor dyrene dør. Og da kan det bli en forferdelig lukt om rotten dør i en vegg og blir liggende å råtne, forteller eksperten.

Hør mer her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/170144040″ params=»color=e0ff00″ width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]