Annonse

Stadig flere krangler


Foto: Pål Lomeland

 I 2015 var det i overkant av 500 000 nordmenn som leide bolig, ifølge tall fra SSB. Årlig opplever flere av disse å havne i konflikt med utleier grunnet uenigheter.

Leieboerforeningen mener mange av konfliktene skyldes manglende kunnskap hos begge parter. Det kan være ufullstendige kontrakter og manglende kunnskap om lovverket. Eiendomsmegler Jøran Flakk fra DNB Eiendom mener mange av konfliktene kunne vært unngått med gode rutiner og klarere kontrakter.

– Du kommer til husværet sammen med utleier og går gjennom eiendommen man skal leie. Gjør deg noen notater og ta noen bilder. Det kan hende du skal bo der noen år og da er det kjedelig å bli beskyldt for å kanskje bidra til unødvendig slitasje, sier Flakk til KRS247.

Videre nevner han depositumskonto, en liste over inventaret som følger med boligen og dets tilstand og Husleieloven for både utleier og leietaker. Hør hele innslaget her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer