KRS247.no

Henter værvarsel...

Spare penger og miljøet?

Da kan et smart hus, eller Smarthus om du vil, være noe for deg. Datamaskiner, målere og annen automatikk kan spare penger og miljøet ved «smart» strømbruk.

Smarthus er mer en beskrivelse enn en ting. Det forteller Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

– Nå får vi jo smarte målere som gjør det noe enklere for folk, sier han til KRS247.

Han forteller om sensorer, målere og annen automatikk som kan regulere ned temperaturen på natten. Du kan bruke strøm når den er billigst – varmtvannsberederen kjører bare på nattestid, vaskemaskina kjører på formiddagen og lignende.

– Sparer vi noe på disse tingene?

– Det kommer an på. Det er noe å spare på oppvarming, for eksempel. De som holder på med dette sier at du skal begynne med lys og varme, forteller Eriksen.

Han mener ikke Smarthus er noe for de som vil bli rike, men det finnes potensiale utover det å spare penger. Magnetkontakter på dører og vinduer, magnetkontakt på postkassa som forteller når postmannen har vært innom og automatiserte dørlåser. Hør hele klippet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/324570915″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]