KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørlandet styrer unna den verste nedturen

Det er lite som tyder på at det venter en voldsom nedtur i boligmarkedet i og rundt Kristiansand. Der det ligger an til store prisfall i hovedstaden, kommer Sørlandet greit unna selv om enkelte boliger blir liggende noe lenge ute på markedet.

– Markedet er stabilt og vi har en jevn turnover av boliger, men vi har noen utfordringer med at enkelte boliger blir liggende uforholdsmessig lenge ute for salg, sier Modahl til KRS247.

Det tar i snitt ca 74 dager å selge en bolig i Kristiansand, noe som er over landsgjennomsnittet. Det som beroliger eiendomsmegleren er at dette tallet holder seg nokså stabilt. Likevel ser han spent på fremtiden med flere store boligprosjekter på trappene.

– Vi går inn i en spennende tid med mange prosjekter som igangsettes og skal realiseres de neste årene. Hvordan det vil påvirke nybygg-markedet blir spennende å se. Jeg tror det kan gi noen utfordringer, men vi håper jo også at det skal være med på å holde den jevne prisutviklingen her på Sørlandet. Det skal vi se på som en styrke og ikke en svakhet at vi ikke har fått den unormale høye prisveksten Oslo fikk i fjor. Det gjør det tryggere å investere i og eie bolig i området, sier Modahl.

Modahl mener særlig en gruppe boligeiere sitter på en liten gullgruve. Hør hvilken gruppe i lydklippet under.