Annonse

Snart slipper du denne boksen


Foto: Ann Helen Gjerde

Tirsdag er det igjen klart for måleravlesning, men om ikke lenge slipper du selv å gjøre dette. Målerne vi i dag har i hus blir historie, og inn kommer målere som sender data rett til nettselskapet.

– Før gikk e-verkets folk rundt og leste av strømmen hos folk hver måned. Men i løpet av de neste tre årene skal alle målerne skiftes ut. Da leser nettselskapet av tallene selv, og det blir alltid en helt korrekt måleravlesning, sier Roald Mæsel fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Inntil de nye målerne er på plass må vi altså lese av strømmen selv, og til tirsdag er det igjen tid for måleravlesning.

– For at regningen skal bli mest mulig korrekt, er det viktig at man leser av strømmen. Hvis man ikke gjør det, må det allikevel sendes ut en regning. Har ikke nettselskapet fått inn en måleravlesning, må de stipulere strømmen ut fra tidligere forbruk.

– Man kan også risikere å få en skikkelig baksmell hvis man ikke leser av strømmen. Hvis du får en veldig grei regning, men vet at du bruker mye strøm kan forbruket ha blitt beregnet ut fra de som har bodd i huset rett før deg. Det er lurt å lese av strømmen også av den grunn, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer