KRS247.no

Henter værvarsel...

Snart slipper du denne boksen

Tirsdag er det igjen klart for måleravlesning, men om ikke lenge slipper du selv å gjøre dette. Målerne vi i dag har i hus blir historie, og inn kommer målere som sender data rett til nettselskapet.

– Før gikk e-verkets folk rundt og leste av strømmen hos folk hver måned. Men i løpet av de neste tre årene skal alle målerne skiftes ut. Da leser nettselskapet av tallene selv, og det blir alltid en helt korrekt måleravlesning, sier Roald Mæsel fra LOS.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Inntil de nye målerne er på plass må vi altså lese av strømmen selv, og til tirsdag er det igjen tid for måleravlesning.

– For at regningen skal bli mest mulig korrekt, er det viktig at man leser av strømmen. Hvis man ikke gjør det, må det allikevel sendes ut en regning. Har ikke nettselskapet fått inn en måleravlesning, må de stipulere strømmen ut fra tidligere forbruk.

– Man kan også risikere å få en skikkelig baksmell hvis man ikke leser av strømmen. Hvis du får en veldig grei regning, men vet at du bruker mye strøm kan forbruket ha blitt beregnet ut fra de som har bodd i huset rett før deg. Det er lurt å lese av strømmen også av den grunn, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/248636461″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]