KRS247.no

Henter værvarsel...

Snart blir denne historie

Hver dag bytter nettselskapet ut 350 målere om dagen, og snart skal alle husstander i Agder bli kvitt den gamle strømmåleren som man leser av selv. Inn i huset kommer en måler som gjør jobben for deg, og som gir deg enten høyere eller lavere strømregning.

– Med den nye måleren blir fordelingen av strømregningen din mye mer rettferdig. Man kan bruke mest strøm når det er billigst. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Rolf Bjarne Eriksen, LOS.  (Foto: Ann Helen Gjerde)

Rolf Bjarne Eriksen, LOS. (Foto: Ann Helen Gjerde)

Fram til den nye måleren er i hus må du huske på å lese av strømmen på vanlig måte. Gjør du ikke det, får du en regning ut fra det selskapet tror du kommer til å bruke, altså en stipulert strømregning. Har du glemt på lese av strømmen over en lang periode, kan du få deg en ubehagelig overraskelse.

– Vi har gode kvalifiserte gjetninger, så hvis du lar være å lese av strømmen en måned så treffer vi ganske godt. Men glemmer du det i tre år kan du risikere å få en ganske kjedelig regning, sier Eriksen.

Hør mer om hvordan det nye strømmåleren fungerer:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/285068085″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]