KRS247.no

Henter værvarsel...

Slik setter megleren prisen

Det kan være mange grunner til at en bolig i et område får en helt annen pris enn kanskje du hadde sett for deg. 

– Det er faktisk litt matematikk og vi har utviklet systemer som meglerbransjen bruker som støttepilarer for å finne den rette prisen. Og jeg kan jo si at vi har en matematisk metode som er delt litt i to, forteller Jøran Flakk hos DNB Eiendom til KRS247.

Meglerne tar hensyn både til hva den aktuelle boligen har kostet tidligere, tomtepris, standard og ytre faktorer som beliggenhet og utsikt, selv om sistnevnte ikke nødvendigvis betyr at prisantydningen øker med flere 100.000 kroner.

Jøran Flakk (Foto: Alf Otto Fagermo)

Jøran Flakk (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Det er veldig målgruppestyrt. Fordi unge folk er ikke nødvendigvis opptatt av utsikten, men mer opptatt av et moderne flott hjem. Det er sånn at jo eldre du blir, for å våge en liten tese, virker det som du blir mer opptatt av utsikten, tomta og sola. Men sånn gjennomgående stiller du sterkt prismessig ved å vise kvaliteter som utsikt og ikke minst sjøutsikt, så kommer det et grunnlag fra megleren som vil gi deg en oppside på prisen, sier Flakk.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/293110319″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]