Annonse

Skjeggkre kan koste deg dyrt


Foto: Mycoteam

Skjeggkre utgjør ingen helsefare for mennesker. De skader heller ikke boligen din, men den psykologiske effekten av å ha de i hus kan likevel ramme prisen på din bolig hardt.

Sølvkreets større og bøllete slektning ble først oppdaget i Norge i 2013 og har siden da spredd seg i stort omfang. Folkehelseinstituttet kan fortelle at det per dags dato ikke finnes noen veldig effektive måter å bekjempe en bestand skjeggkre i et hus. Å få disse i hus kan koste deg flere hundre tusen kroner, selv om de ikke gjør skade på huset på noen som helst måte.

– Det er ikke tvil om at det fører til en verdireduksjon på eiendommen. På en bolig til tre millioner kroner kan verdireduksjonen være på tre hundre tusen, sier Flakk til KRS247.

Han er enig i de som sier at dette er en urimelig stor reduksjon.

– Det har jo ingen fysisk skade på bygningen. Det er det psykologiske aspektet, sier Flakk.

Dersom uhellet først er ute, ber eiendomsmegleren deg være tidlig ute med å sjekke mulighetene for å begrense bestanden og å være ærlig og opplyse om husokkupantene når du eventuelt skal selge, for å unngå en reklamasjonsak.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer