Annonse

Skatt og bolig


Foto: Vidar Meltveit, Wikipedia

Dersom du er boligeier eller på boligmarkedet som selger eller kjøper, må du også tenke på skatt. Det er flere variabler som må med i beregningen, og det er en del lover og regler som kan være nyttige å kjenne til. Særlig hvis man har leid ut boligmassen sin den siste tiden. Er du boligeier så bidrar man godt til statskassa. 

– I stort monn, vil jeg si.

Det er Jøran Flakk, daglig leder i DNB Eiendom i Kristiansand, som ordlegger seg slik.

– Både når man selger eller kjøper er det avgifter og gjennom brukstiden i boligen er man også gjenstand for beskatning. Man har den tradisjonelle formueskatten. Mange kommuner har eiendomsskatt. Så har du skatt ved salg av bolig og ved utleie.

Han stiller spørsmålstegn ved skattetrykket på boligeierne og om det er litt i største laget. Dog ser han hensikten med et skattesystem som skal hindre spekulasjon i markedet, særlig på dette med utleie av bolig.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer