KRS247.no

Henter værvarsel...

– Skap en relasjon til banken

Om man bestemmer seg for at det er bedre å eie enn å leie, er det alltid gunstig å ha spart opp en god slump med egenkapital. Men er man student eller førstegangskjøper er det ikke sikkert at man har rukket det. Det finnes allikevel måter å komme seg inn på boligmarkedet. Vår boligekspert, Alex Modahl begynner med det viktigste rådet.

– Skap en god relasjon til banken din, be om rådgivning og la de bli med på den prossessen du skal gjennom, sier Modahl.

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Alex Modahl (Foto: Helge Martin Markussen)

Om man ikke har egenkapital, kan man allikevel bruke banken som rådgivere selv om det kan ta en stund før man får kjøpt seg en bolig.

– De som jobber i banken har mye kompetanse og erfaring. Sammen kan dere legge en plan, se på hva du har muligheter til å spare, og gi tilbakemelding på hvilken type sikkerhet de trenger for at du skal nå målet ditt, forteller Modahl.

I tillegg til å planlegge, også en stund før du vet at du har penger til å kjøpe en bolig, er det i følge Modahl lurt å kikke på alternativer for finansiering.

– Det er også muligheter for å søke om startlån fra kommunen. Det finnes visse kriterier man må fylle, men det er viktig å undersøke dette, forteller Modahl.

– I tillegg er det viktig å spare. Klarer man å fylle BSU-kontoen hvert år blir bankene tryggere på at du klarer å spare. Da viser man en interesse, og et ønske om å få dette til, sier Modahl.

I tillegg til sparing kan det lønne seg å se på alternativer som gjør at du lettere får lån av banken.

– Det er flere som burde tenke slik. Leier man ut ett eller to soverom til en kamerat eller en venninne har man en god inntekt som egentlig finansierer rentebiten av lånet noen år, sier Modahl.

Tenk langsiktig, er rådet fra vår eiendomsekspert. Jula nærmer seg, og hvis man bare har klart å sette en hundrelapp på BSU-kontoen hittil i år, kan man jo ønske seg litt penger til jul.

– Det går jo an å ønske seg litt penger til bursdag og jul. For å nå et mål må man også tenke på at man må ofre noe, mener Modahl.

Hør flere tips her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/236652519″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]