KRS247.no

Henter værvarsel...

Selger kan avslå bud på prisantydning

Noen ganger kan selger avslå et bud som du som kjøper kommer med, selv om budet er det samme som prisantydningen. Er dette ok? I «Boligtips» i dag snakker vi om det som skjer i starten av budrunden.

– Hvis selger velger å si nei, oppstår det noen spørsmål. Noen begynner å lure på om det er en realistisk pris, eller om det er en lokkepris. Men det er viktig å være klar over at selgeren har alle fullmakter og rettigheter til å kunne si nei til bud som kommer inn, sier eiendomsmegler i Dnb Eiendom, Alex Modahl.

– Selger binder seg først hvis en interessent har lagt inn bud, og boligeieren aksepterer dette budet innenfor tidsfristen, sier Modahl.

Selger kan velge å ha flere visningsrunder, og står altså fritt til å akseptere eller avslå bud. Dette følger av vanlig avtalefrihet. Det er imidlertid ikke greit om selger opererer med såkalte lokkepriser.

– Det skal i utgangspunktet ikke være et sprik mellom prisantydning, og det du har tenkt til å selge for. Men ting kan endre seg underveis i salgsprosessen, og da får man disse avvikene. Men prisantydningen skal være en reell salgspris, det er det viktig at vi eiendomsmeglere avklarer med boligeierne. Prisen skal ikke settes kunstig lavt eller høyt, det er ikke lov med lokkepriser, sier Modahl.

Hør hele saken her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263379676″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]