Annonse

– Selger har også et ansvar


Foto: Pål Lomeland

Når det er tid for å selge boligen, så har du som selger også et ansvar for å fremskaffe de opplysningene som skal til for å gjøre den klar for salg. 

Blant annet er det ditt ansvar å lage en energiattest, som du lager på nettet.

– Om den ikke foreligger, så må som megler opplyse at den har den dårligste karakteren. Det er jo litt merkelig hvis boligen bare er noen år gammel, sier boligmegler Alex Modahl til KRS247.

En annen kan være å fremskaffe dokumentasjon på eventuelle parkeringsplasser som er tilknyttet boligen, og ikke minst skrive egenerklæringsskjema.

– Dette er et samarbeid mellom deg som selger og megleren, men det er klart at selger også har et ansvar. Det er ikke bare å overlate alt til megler, mener Modahl.

Hør mer om hvilket ansvar du har i Aktive Boligtips
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer