KRS247.no

Henter værvarsel...

Supereffektiv metode for å rengjøre terrassen

Våren er her og det er tid for å klargjøre hagen, husets fasader og terrassen. Med jevnlig vedlikehold av terrassen, holder den seg like fin i flere år. Å vedlikeholde denne er enklere enn du tror. Bruker du en skuremaskin er du sikret et meget godt resultat og kortere arbeidstid.

De aller fleste uteterrasser er laget av trykkimpregnert materiale. Impregnering øker holdbarheten, men er ikke noen evig vidundermedisin. For å unngå misfarging og råte anbefales det å rense og overflatebehandle terrassen hvert år.

Unngå å bruke høytrykkspyleren
For å spare tid tyr mange til høytrykkspyleren, da denne har større rengjøringskraft enn hageslangen.

Men bruk av høytrykkspyler frarådes fra eksperthold. Trykket i en denne er ofte så kraftig at du faktisk kan skade treverket i terrassen ved at kledningen flises opp. I tillegg kan du fjerne «sperresjiktet» på kvistoverflatene.

Maskinskuring i stedet for håndmakt
Skitne terrassegulv kan spyles med hageslangen og så skrubbes. Og det er her vår effektive metode kommer til sin rett.

I stedet for å skrubbe med håndskrubb eller piasavakost, kan du bruke en vanlig skuremaskin. Denne gjør jobben både bedre og raskere enn med håndmakt.

Slik får du et flott resultat
Rengjøring av terrassen bør gjøres når det er overskyet og treverket ikke er alt for varmt. Det første man gjør er å bløtlegge terrassen med hageslangen.

Deretter påfører man terrasserens ut over et mindre område for å unngå at rensemiddelet tørker inn og lar dette virke i anvist tid (vanligvis noen minutter). Dette kan fordeles med en piasavakost eller hagesprøyte.

skure terrasse1

Skrubb så overflaten på dette feltet med en skuremaskin påsatt sort nylonpads. Til slutt skylles terrassen med vann. Prosessen gjentas til hele terrassen er rengjort.

Husk at terrasserens har en mattende effekt og man skal unngå kontakt med malte flater, aluminium og glass. Eventuelt søl spyles bort med rent vann. Husk at rensen er meget sterk, bruk derfor vernebriller og hansker.

Når terrassen har tørket (dette kan ta flere dager, ettersom hvordan været er) kan du påføre ønsket etterbehandling, dersom du ønsker dette.

Treverket skal være rent og tørt før behandling med terrassebeis eller olje.

Dette trenger du
• Hageslange og tilgang på vann
• Piasavakost eller hagesprøyte
• Terrasserens eller annet egnet rengjøringsmiddel
• Skuremaskin (Kan leies hos utleiefirmaer)
• Sort(e) nylonpads
• Eventuelle etterbehandlingsprodukter