KRS247.no

Henter værvarsel...

Oppussing kan slite på forholdet

Derfor er DNB Eiendoms Jøran Flakk tydelig på at gode planer og en god oversikt over sine egne begrensninger er vesentlig hvis man skal pusse opp egen bolig. Flakk er selv i tvil om han vil pusse opp i heimen sammen med sin utkårede en gang til.

– I all etterpåklokskap er jeg litt usikker på om jeg ville gjort det igjen, sier Flakk til KRS247.

Når samtalen dreier fra spøk til alvor, så vil megleren innrømme at han selv nok var litt for ambisiøs når det skulle brukes mindre penger på håndverkere. For gode tanker om hva de kunne få til å gjøre selv for å få budsjettet til å strekke til, og en slik tankegang kan føre til litt trøbbel på hjemmebane.

– Det å vite noe om hva man går til er lurt i mange ting i livet, og spesielt i oppussing. Det er ikke sikkert vi skjønner rekkevidden av det vi gjør. Når vi tar ned en tapet, flytter på en vegg eller gjør noe annet tilsynelatende enkelt så kan det bli komplisert. Det vil koste penger, og koster det penger så beslaglegger det andre ting i ditt liv og din familie, sier Flakk.

Han anbefaler folk å være realistiske, rådføre seg og finne ut av hva man kan gå i gang med og hva som anbefales. Det å fintenke litt før man gyver løs er heller ingen dum idé. For hvis planen ikke er god nok, ender man opp med økte kostnader i både materialer og arbeid. Da kan det tære på familien. Husk at du og familien kan ha andre ønsker man ønsker oppfylt i løpet av året. Hvis budsjettet sprekker vil det i enkelte tilfeller hindre familien i å dra på ferien man hadde planlagt. Da rammer man familielivet unødvendig hardt. Hvor viktig var det da å pusse opp, egentlig? Dette bør med i vurderingen, mener megleren.

– Det kan være en av tingene i forarbeidet man gjør seg før man starter.

Men det trenger ikke være en belastning! En godt gjennomført jobb kan styrke parforholdet, har Flakk opplevd og observert. Mer om oppussing og parforhold i lydfila.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/312288553″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]