KRS247.no

Henter værvarsel...

Nå trenger jorda lupiner og hønepøne

En fin hage og fine bed er noe vi alle ønsker oss. Hvem vil vel ikke ha nabolagets grønneste plen?

For å få hagen og bedene fine, så trengs det en opprydning og jorda trenger å bli fôret. Kanskje har dere som vår reporter i alle år gjødslet for å få det grønt og frodig?

Ordet kunstgjødsel skurrer fælt i ørene til plantemann Morten Bragdø ved Randeund Hagesenter. Bruk av kunstgjødsel betyr at jorda nå sliter, og da er det kanskje på tide å gå over til ett helt nytt system?

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/203080221″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hagen vår trenger opprydning, og klargjøring etter vinteren, og vi har hørt gartner Morten Bragdø fortelle hva hagen og jorda trenger. Mange har kanskje fått seg en liten tankevekker, i alle fall de av oss som i årevis har brukt kunstgjødsel noen ganger i løpet av våren og sommeren.

En annen ting som er viktig når det kommer til klargjøring, er dette med beskjæring. Vår reporter er en av sikkert mange som aldri blir helt klok på når man egentlig skal foreta beskjæring. Da er det godt at Bragdø kan gi et oppklarende svar:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/203080220″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]