KRS247.no

Henter værvarsel...

Nå kan du selge strømmen du ikke bruker

Du kan risikere å bli sittende i mørket hvis du utelukkende baserer deg på strøm du produserer selv, ved hjelp av solceller på taket. Teknologien gir ikke så gode muligheter for å lagre strømmen, men da kan du selge den til strømselskapet.

– Det aller mest lønnsomme er jo å bruke all strømmen selv, per i dag er det vanskelig å lagre strømmen. Men det er blitt mye lettere å produsere selv, og selge overskuddsstrømmen. Det sier Rolf Bjarne Eriksen fra LOS.

Rolf Bjarne Eriksen, LOS.  (Foto: Ann Helen Gjerde)

Rolf Bjarne Eriksen, LOS. (Foto: Ann Helen Gjerde)

LOS er bare et av selskapene som sammen med Otovo tilbyr kunder å installere paneler på taket, og sørge for at du kan begynne å produsere din egen strøm. På natta, eller mørke vinterdager kan det være vanskelig å produsere nok til sitt eget strømforbruk. Man er fortsatt tilkoblet strømnettet, og kjøper da strøm på vanlig måte. Andre dager er det masse sol, og da kan man selge strømmen man produserer.

– Når sola skinner produseres det mye strøm. Man blir ikke rik, men man kan spare ganske mye på eget strømforbruk. Med prisene vi ser i dag snakker vi kanskje fire eller fem tusen i året. I tillegg ser vi jo også at folk som får solcelle får en større bevissthet om eget strømforbruk, sånn sett kan du oppleve store forskjeller på strømregningen din, sier Eriksen.

Hør mer om solceller her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/287282900″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]