Annonse

Nå bør du se på fjellhytter


Alex Modahl - Foto: Helge Martin Markussen

Det er mange av oss sørlendinger som ikke klarer oss bare med en bolig. Vi har også en fritidsbolig et annet sted, populært kalt hytta. Og sommeren er faktisk en glimrende tid til å se på hyttene oppe i høyden, mener vår boligekspert.

– Nå er jo snøen borte, så da har du muligheten til å se hele tomta og området rundt, forklarer Alex Modahl fra DNB Eiendom til KRS247.

Han kan også fortelle at det er like viktig å innhente informasjon om fritidsboliger som på vanlige boliger, men at det også er flere ting man må ta hensyn til.

– En skal være obs på om det er en eiertomt eller en festetom. En skal også ha kontroll på hvilke avtaler som ligger med hensyn til festeavgiften. Er det for eksempel mulig å frikjøpe eiendommen. Men det er selvfølgelig også viktig å tenke på at en har kontroll på kvaliteten til fritidsboligen. Det krever litt undersøkelser. Det bør jo helst også være en rapport fra en takstmann, sier Modahl.

En annen viktig ting å tenke på i forhold til en fritidsbolig er hvilken standard man forventer.

– Det er klart at prisen blir jo mye høyere hvis standarden er bedre, og det finnes heldigvis forskjellige behov. Det finnes fortsatt de som ønsker å ha en skikkelig «hytte-hytte», men så har du selvfølgelig de som sjekker om det er god telefondekning og så videre, sier vår boligekspert.

Hør mer her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer