KRS247.no

Henter værvarsel...

– Mer komplisert enn mange tror

Noen velger å selge boligen sin privat fremfor å bruke megler. Det kan være mye penger å spare ved å selge selv, men i følge vår boligekspert kan det koste mer enn det smaker.

– Når du selger selv må du sørge for å ha alt i orden, og uansett må du kontakte en megler eller en advokat for å gjøre en juridisk korrekt overtakelse, sier Alex Modal til KRS247.

Alex Modahl - Foto: Helge Martin Markussen

Alex Modahl – Foto: Helge Martin Markussen

Et kjapt søk på Finn, en av de store boligportalene, viser at bare en prosent av boligene som ligger ute selges privat. Det kan det være mange grunner til.

– Det er mye lovverk å forholde seg til, i tillegg kan kjøper oppleve en usikkerhet. Fordi en privatperson ikke har like mye krav til dokumentasjon under en budrunde, som det en megler har.

Man har mye av de samme rettighetene i et privat salg, men en vil få utfordringer med å få gjennomslag for det. Private selgere er ikke like strengt regulert som det er under vingene til en eiendomsmegler. Vi er på en måte garantister for at det vil gå veldig bra, sier Modahl som mener at det uansett er mye å huske på.

– Det er et stort ansvar å gjennomføre ting på egenhånd og den kunnskapen som meglerne besitter har nok en verdi som det er verdt å investere noen kroner i, sier han.

Hør mer her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/233439599″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]