KRS247.no

Henter værvarsel...

Mer effekt gir dyrere nettleie

Du kan ende opp med å betale mer i nettleie, og du kan ende opp med å betale mindre. Snart vil nettselskapene kreve mer penger av deg hvis du bruker mye strøm samtidig. Er du flink til å fordele strømbruket, vil du kunne spare noen kroner på den nye ordningen.

– Sannsynligvis blir det en endring, en del nettselskaper har allerede innført dette, sier Roald Mæsel fra LOS.Roald Mæsel - Foto Alf Otto Fagermo 002

I dag er det slik at du betaler for den kraften du bruker, basert på måleravlesningen du sender inn til nettselskapet. Det spiller i dag ingen rolle når du bruker denne kraften, eller om du har ladet alle elektriske apparatene i huset samtidig. Nå vil nettselskapene at du skal betale mer hvis du bruker mye strøm på en gang, så vil de som klarer å fordele effekten betale mindre.

– Vi har nok energi i Norge, men effekt kan bli en knapphet. Hvis alle kunder, på en veldig kald dag, bruker veldig mye strøm på en gang, kan det bli en utfordring for nettet å håndtere dette, sier Mæsel.

Hør hvordan du kan spare her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/259974294″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]