Annonse

Mer effekt gir dyrere nettleie


Foto: Ann Helen Gjerde

Du kan ende opp med å betale mer i nettleie, og du kan ende opp med å betale mindre. Snart vil nettselskapene kreve mer penger av deg hvis du bruker mye strøm samtidig. Er du flink til å fordele strømbruket, vil du kunne spare noen kroner på den nye ordningen.

– Sannsynligvis blir det en endring, en del nettselskaper har allerede innført dette, sier Roald Mæsel fra LOS.Roald Mæsel - Foto Alf Otto Fagermo 002

I dag er det slik at du betaler for den kraften du bruker, basert på måleravlesningen du sender inn til nettselskapet. Det spiller i dag ingen rolle når du bruker denne kraften, eller om du har ladet alle elektriske apparatene i huset samtidig. Nå vil nettselskapene at du skal betale mer hvis du bruker mye strøm på en gang, så vil de som klarer å fordele effekten betale mindre.

– Vi har nok energi i Norge, men effekt kan bli en knapphet. Hvis alle kunder, på en veldig kald dag, bruker veldig mye strøm på en gang, kan det bli en utfordring for nettet å håndtere dette, sier Mæsel.

Hør hvordan du kan spare her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer