Annonse

– Mange undervurderer kostnadene


Foto: Pål Lomeland

Du kan også risikere å måtte betale mye mer enn det du trodde du kom til å spare, da du bestemte deg for å kjøpe et oppussingsobjekt. 

– Det kan dreie seg om boliger som er klare for sanering, som man strengt tatt ikke bør bo i. Da kan det være soppangrep og andre ting, men det hører nok til sjeldenhetene. Det sier eiendomsmegler og daglig leder i Dnb Eiendom, Jøran Flakk.

Jøran Flakk, daglig leder ved DNB Eiendom Kristiansand - Foto: DNB

Jøran Flakk, daglig leder ved DNB Eiendom Kristiansand – Foto: DNB

Det typiske oppussingsobjektet er ifølge Flakk fullt mulig å bosette seg i, men det er ikke helt i tråd med tiden.

– Det er et objekt som har langt dårligere standard enn en normal bolig, og som krever rehabilitering og vedlikehold. Her må kjøper forvente at det må legges inn en betydelig innsats, sier Flakk.

Har du tid og penger kan du altså sikre deg en bolig som kanskje trenger et løft, men som for eksempel ligger i et område du vet at du vil bo.

– Det ligger også noe positivt i begrepet  «oppussingsobjekt», nemlig at kunden kan få lov til å prege sin egen bolig. Men man bør være forsiktig når man kjøper oppussingsobjekt, vi legger merke til at mange kjøpere undervurderer kostnadene ved å sette ting i stand, sier eiendomsmegleren.

Hør hvordan du bør forberede deg hvis du planlegger å kjøpe et oppussingsobjekt:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer