Annonse

Litt dyrere strømregning neste år


Foto: Pål Lomeland

Synes du strømregningen har vært høy i år? Selve kraftprisen har faktisk ikke vært så lav på 15 år. Hvordan strømregningen kommer til å se ut i 2016, kan vår strømekspert svare oss på.

– Jeg er ikke hundre prosent sikker, men markedet tror at kraftprisene vil ligge lavere i 2016. I år har kraftprisen vært lav som følge av en mild vinter og ekstremvær med voldsomme mengder nedbør. I tillegg har det kommet mye mer fornybar energi, det har blitt bygd en del vindmøller. Men den viktigste grunnen er at prisene på olje, gass og kull har falt, sier Mæsel.Roald Mæsel - Foto Alf Otto Fagermo 002

Neste år forventes kraftprisen å ligge noe lavere, men totalt sett vil regningen din bli noe høyere. Regningen du får er delt i tre, hvor den ene delen er kraftpris, den andre delen er nettleie, og den tredje delen er avgifter til staten.  Staten skal ha mer, og nettleieprisen kommer nok også til å gå opp. Alt i alt, en litt dyrere regning.

– Staten kommer til å sette opp sine avgifter, og nettleieprisen vil mest sannsynlig også øke. Så alt i alt vil regningen komme til å ligge litt høyere. Men fortsatt vil norske forbrukere ha Europas laveste strømpriser, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer