KRS247.no

Henter værvarsel...

Litt dyrere strømregning neste år

Synes du strømregningen har vært høy i år? Selve kraftprisen har faktisk ikke vært så lav på 15 år. Hvordan strømregningen kommer til å se ut i 2016, kan vår strømekspert svare oss på.

– Jeg er ikke hundre prosent sikker, men markedet tror at kraftprisene vil ligge lavere i 2016. I år har kraftprisen vært lav som følge av en mild vinter og ekstremvær med voldsomme mengder nedbør. I tillegg har det kommet mye mer fornybar energi, det har blitt bygd en del vindmøller. Men den viktigste grunnen er at prisene på olje, gass og kull har falt, sier Mæsel.Roald Mæsel - Foto Alf Otto Fagermo 002

Neste år forventes kraftprisen å ligge noe lavere, men totalt sett vil regningen din bli noe høyere. Regningen du får er delt i tre, hvor den ene delen er kraftpris, den andre delen er nettleie, og den tredje delen er avgifter til staten.  Staten skal ha mer, og nettleieprisen kommer nok også til å gå opp. Alt i alt, en litt dyrere regning.

– Staten kommer til å sette opp sine avgifter, og nettleieprisen vil mest sannsynlig også øke. Så alt i alt vil regningen komme til å ligge litt høyere. Men fortsatt vil norske forbrukere ha Europas laveste strømpriser, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/238778931″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]