KRS247.no

Henter værvarsel...

Kommer til høsten

Allerede i mai i fjor kunne Teknisk Ukeblad fortelle om Xstorage, som er en helt ny boks både produsenten Eaton og OneCo blir allemanseie hos de som ønsker å kutte strømregningen når de nye strømmålerne kommer.

– Det er en del av det grønne skiftet, sier Øystein Støle, leder for privatmarked hos OneCo til KRS247.

– Det er en batteribank som er tiltenkt solcellehus og hus som kan lade denne opp om natta for å kunne bruke denne om dagen når de nye strømmålerene kommer hvor det da blir «rushtidsavgift» på strøm, forteller Støle videre.

Det har tidligere blitt varslet at nettleverandørene kan komme til å skru opp strømprisene i de travleste periodene, som er typisk om morgenen når alle gjør seg klar til å dra til jobb eller skole og bruker generelt mye strøm.

Innretningen er et samarbeid mellom Nissan og Eaton og består hovedsaklig av batterier som tidligere har sittet i bilprodusentens Leaf-biler.

– De blir tatt ut når de er på 90 prosent kapasitet, men de vil holde ut i mange år som et supplement i en bolig, og disse er da satt inn i en ny kasse, som er litt mer tiltenkt en boliginstallasjon. Og dette er gjenbruk av batteriene for å gi de lenger levetid også sparer vi miljøet i tillegg, sier Øystein Støle.

Det er ikke bare den japanske bilprodusenten som kommer med en løsning for gjenbruk av batterier til hjemmet. Også Tesla har varslet at de kommer med sin Powerwall til neste vår og ifølge Støle kan dette bli noe som kan lønne seg på sikt.

– Hvis du har overskudd i banken så kan strømmen gå ut på nettet og du kan få penger fra Agder Energi siden du da leverer strøm til nettet, sier han.

Ifølge en pressemelding fra Eaton fra november er det en relativt kostbar installasjon med en pris som kan minne om det en varmepumpe koster å få installert.

– Systemet vårt blir tilbudt sluttbrukere helt klart til bruk, med alle nødvendige elementer, inkludert kabling og installasjon av sertifisert fagperson, med en startpris på 4000 Euro for 4,2 kWh, sa Cyrille Brisson, Vice President Marketing, Eaton Electric EMEA i pressemeldingen den gang.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/309344473″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]