KRS247.no

Henter værvarsel...

Kjøpers marked i desember

Er det lurt å selge boligen din i desember? Det er nok heller kjøperen som det er lurest for i forbindelse med et boligkjøp før jul. Men det kan være lurt å starte planleggingen av boligsalget ditt nå før jul.

– De aller fleste ønsker å få mest mulig for boligen sin og da vet vi historisk at prisene er på sitt laveste mot slutten av året og på sitt høyeste på begynnelsen av året, sier Jøran Flakk fra DNB Eiendom til KRS247.

Jøran Flakk – Foto: Alf Otto Fagermo

Han mener det er fornuftig å starte salget i desember.

– Du kan tenkte deg selv når julefreden senker seg og familien setter seg ned med hver sin iPad så har man tid til å søke litt rundt og orientere seg om bolig. Mitt råd er at du ikke bruker hele markedsbudsjettet i desember, men legg den ut sånn at den blir synlig. Så kan du heller starte med annonsering og visninger i januar, sier Flakk og begrunner dette blant annet med at det legges ut få nye boliger i desember og at synligheten dermed blir enda bedre enn i januar.

– De boligene som ofte ligger ute nå i desember, er «hyllevarmere» som har ligget ute en stund, sier vår boligekspert.

Men skal du få besøk av fotograf som skal ta bilder av boligen din til en annonse som skal ut på Finn nå i jula, kan det være lurt å gjemme bort julepynten for å unngå at du avslører når boligen din ble lagt ut for salg.

– Det er helt riktig og jeg må nok si at vi som meglere kunne vært mye flinkere for det er en krevende årstid akkurat nå. Det er nærmest sommerstemning i studio og det er varmegrader utenfor og ikke et snøfnugg utenfor. Men om litt er det snø og det som vi ser som viktig, er å være i takt med tiden med boligen. Gi uttrykk for at boligen er presentert slik at det er ferskvare, sier Jøran Flakk.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/297661838″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]