Annonse

– Kjøper bør forberede seg før visning


Illustrasjonsfoto: Hege Høpfner/Newswire

Selger har mye å tenke på før visning, men det bør også kjøper ha. For det er viktig å stille godt forberedt, i følge Gunnvor Kjelleberg og Alex Modahl fra Dnb Vågsbygd.

– Last ned prospektet, les takstrapport, egenerklæringsskjema og annen informasjon om boligen før du går på visning, sier Kjelleberg.

Alex Modahl og Gunnvor Kjelleberg

Alex Modahl og Gunnvor Kjelleberg

– Det er utrolig viktig å ha lest gjennom dette før visning. Hvis det er noe i boligsalgsrappporten man ikke forstår, eller ønsker mer informasjon om, kan man også ringe takstmannen. Han kan muligens også si noe om kostnader knyttet til utbedring, sier Modahl.

Som oftest ligger alle de dokumentene man trenger samlet i ett hefte. Dette finner man i salgsoppgaven, som man i forkant av visningen laster ned. Ifølge meglerne er det ikke bare viktig å forberede seg på de tekniske sidene ved boligen, men også hva man forventer av en bolig og hva man kan betale.

– De fleste har forberedt seg, men mange har nok litt for høye krav. Det er stor forskjell på hva man har lyst på, og hva man kan få. Og det viktig å tenke på hva man må ha i en bolig, sier Kjelleberg.

Hør mer om hvordan man forbereder finansiering, og flere gode tips til forberedelse her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer